Zdravlje muškarca

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije sedam od deset muškaraca ne zna gdje je prostata i čemu zapravo služi. A ona ima dvije važne funkcije – pomaže u kontroli mokrenja te tijekom seksualne aktivnosti izlučuje bjelkasti sekret koji čini ejakulat, a on poboljšava oplodnju, konkretno pokretljivost, preživljavanje spermija i transport u muškom i ženskom reproduktivnom sustavu.

Prostata je žlijezda s vanjskim izlučivanjem i ima je svaki muškarac. Nalazi se u maloj zdjelici, ispod mokraćnog mjehura i tik do završnog dijela debelog crijeva (rektuma). Kroz unutrašnjost prostate prolazi početni dio mokraćne cijevi (prostatična uretra), kojom mokraća kroz penis izlazi iz mjehura. Latinski naziv znači “onaj koji stoji na čelu”.

Prostata je veličine graška kod dječaka. U pubertetu, kada je muški spolni hormoni stimuliraju, počinje rasti i do 20. godine oblikom i veličinom nalikuje kestenu i takva većinom ostane dok muškarac ne zađe u četrdesete godine. Tada se prostata počne povećavati i počinju problemi.

S godinama raste rizik za razvoj problema s prostatom, no upoznaju li se simptomi, to i ne treba izazivati strah jer rješenja ima. Većina muškaraca na prostatu obrati pozornost tek kada osjete smetnje s mokrenjem, no njezini redoviti pregledi dobra su prevencija.

Iako se problemi s prostatom često smatraju prirodnim pratiteljima starenja, to nipošto ne mora biti neugodno i bolno.

Redoviti pregledi nužni su u prevenciji, a evo što još može pomoći:

  • Prehrana bogata zdravim mastima poput maslinova ulja i bazirana na mnogo voća i povrća može smanjiti rizik od razvoja benignog povećanja prostate i upala.
  • Dobra i redovita intimna higijena preporučuje se kao prevencija prostatitisa.
  • Redoviti pregledi prostate nakon 40. godine.
  • Prema Američkom udruženju za rak, rak prostate teško se može prevenirati jer nije poznato ni što ga uzrokuje. Kao i za druge bolesti prostate, zdravi stilovi života te prehrana bogata voćem i povrćem opća su preporuka.
  • Istraživao se učinak selena u prevenciji raka prostate, no bez realnih rezultata. Preporučeni su i vitamin E, rajčica jer sadrži antioksidans likopen koji znatno poboljšava zdravlje i u laboratorijskim se testiranjima pokazao kao dobar inhibitor rasta tumorskih stanica. Riblje ulje, beta-karoten kojim obiluje mrkva i drugo crveno i narančasto voće, češnjak, tamnozeleno kupusasto povrće i crni grah svakako treba uvrstiti u jelovnik.
  • Mogu se preporučiti i jedna do dvije čaše crnog vina na dan.

Vitolize Men predstavlja prirodno rješenje za podršku zdravlju prostate. Ova jedinstvena i jednostavna formula osigurava vrlo efikasnu mješavinu snažnih ljekovitih biljaka, vitamina, minerala i antioksidanasa koji pomažu  održati normalan protok urina, potpomažu zdravu funkciju testisa i osiguravaju optimalno zdravlje prostate.

Autentična biljna mešavina Vitolize men je sastavljena od ekstrakata biljaka saw palmetto, pygeum i semena bundeve. Svaka od ovih biljaka koristi se već stoljećima za očuvanje zdravlja prostate. Ekskluzivna mješavina hranljivih sastojaka Vitolize men takođe sadrži i mješavinu hranljivih sastojaka posebno napravljenu i izbalansiranu sa zadatkom da bude podrška zdravlju muškaraca i da potpomogne zdravu funkciju prostate.
Vitamini C, D, E i B6 su neophodni za zdravlje prostate. Ovi vitamini kombinirani su sa mineralima selena i cinka za koje je otkriveno da imaju odlučujuću ulogu za zdravlje prostate.
VIT♂LIZE 

ZA SPERMATOGENEZU, PLODNOST I REPRODUKCIJU

Sadrži selen koji doprinosi normalnoj spermatogenezi

Sadrži cink koji doprinosi održavanju normalne razine testosterona u krvi, te normalnoj plodnosti i reprodukciji

Cijena 272,95 kn

Forever Vitolize Man

sadrži: maslinovo ulje ulje bučinih sjemenki ,                        ekstrakt ploda nara , likopen ,Vitamin C ,Vitamin E , Cink , Vitamin B6 , Selen , Vitamin D

 

 

Napomena: 
Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products. Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju. Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.