Zašto Q10 ?

Koenzim Q10 igra presudnu ulogu u proizvodnji energije u svakoj stanici našeg tijela.

Pomaže cirkulaciju, stimulira imunološki sustav, povećava oksigenaciju tkiva i ima značajan u utjecaj protiv starenja. Manjak koenzima Q10 povezan je sa periodontalnom bolešću, dijabetesom i mišićnom distrofijom.

Istraživanja nam govore da dodatak koenzima Q10 prehrani pomaže u kontroli razine histamina i te pomaže osobama salergijama, astmom i respiratornim bolestima.

Mnoge osobe ga također uzimaju uz lijekove za sniženje kolesterola kako bi smanjili grčeve u nogama. Dokazano je da statini (lijekovi za sniženje kolesterola) smanjuju razine koenzima Q10 u organizmu.

Koenzim Q10 koriste mnogi liječnici diljem svijeta usmjereni na prirodnu, nutricionističku i ortomolekularnu medicinu za liječenje mentalnih funkcija. Naime, koenzim Q10 pomaže kod Alzeheimerove bolesti i shizofrenije. Također pomaže u borbi protiv pretilpsti, gljivičnih infekcija kandidom, multiple skleroze i dijabetesa.

Druge bolesti kao što su parkinsonova bolest, bolesti srca i krvnih žila i migrene, povezane su sa smanjenom sposobnošću tijela (ili dijelova tijela) da pretvore hranu u energiju i koenzim Q10 itekako pomaže.

Čini se da je koenzim Q10 ogroman korak u liječenju i prevenciji kardiovaskularnih bolesti.

Studija provedena tijekom 6 godina uz pomoć znanstvenika sa sveučilišta u Texasu pronašla je da pacijenti oboljeli od kongestivnog zatajenja srca uz terapiju koenzimom Q10 pored uzimanja lijekova imaju 75% veću vjerojatnost preživljenja uspoređujući sa 25%-tnim preživljenjem pacijenata samo na običnoj terapiji lijekovima.

Slična studija Sveučilišta u Texasu u suradnji sa Centrom za bolesti odraslih osoba iz Japana pokazala je kako koenzim Q10 snižava krvni tlak bez lijekova i kroz promjenu prehrane.

Pored borbe protiv bolesti srca i krvnih žila koenzim Q10 pokazao se učinkovit u smanjenju smrtnosti kod eksperimentalnih životinja kod kojih su inducirani tumori i leukemija.

Neki doktori pacijentima preporučuju koenzim Q10 za smanjenje posljedica kemoterapije.

Koenzim Q10 se naširoko upotrebljava u Japanu. Više od 12 milijuna ljudi u Japanu uzima koenzim Q10 prema preporuci liječnika za liječenje bolesti srca i krvnih žila (jača srčani mišić), visokog krvnog tlaka i pojačanje imunološkog sustava. Istraživanja u Japanu su pokazala da koenzim Q10 također pomaže kod poravnanja želuca i dvanaesnika, a može pomoći i kod ulcera dvanaesnika.

Količina koenzima Q10 u organizmu se smanjuje sa starošću, tako da je poželjno uzimanje koenzima kao dodatka prehrani a posebno kod osoba preko 50 godina starosti.

FOREVER NUTRA Q10  253,76 kn

Forever Cardio Health sa CoQ10

Za više sličnih tema kliknite na ostale članke:  https://andreaculiforever.com/

Kako naručiti?

 

Kontaktirajte nas na +38598809094

ili na    https://www.facebook.com/andreaculiforever

Ako imate dodatnih pitanja ili trebate pomoć oko odabira  proizvoda  kontaktirajte nas.

Ako mislite da je članak koristan, podjelite ga na društvenim mrežama.

Hvala!

 

Napomena: 
Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products. Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju. Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.