Važnost dodataka prehrani u današnjem načinu života

 

Iako je u javnosti svijest o važnosti pravilne prehrane sve veća, prehrambene navike i dalje su loše. Većina nas ne jede dovoljno voća i povrća, pogotovo ne preporučenih pet serviranja na dan, a to je količina potrebna da bi se ostvario unos minimalne količine hranjivih tvari za koje se vjeruje da mogu spriječiti nastanak bolesti. Vrlo često odabiremo namirnice niske nutritivne vrijednosti poput krumpirića umjesto brokule, a i prije ćemo posegnuti za gaziranim napitkom nego za čašom obranog mlijeka. Konzumiranjem takve i slične hrane ne samo da unosimo dodatne količine masnoća i šećera nego je i unos vitamina, mineralnih te fitokemijskih tvari, važnih za prevenciju bolesti, puno manji od poželjnih vrijednosti.

S druge strane, jedemo razno voće i povrće iz uzgoja s visokim prinosima koje se može skladištiti te je slično po izgledu i na dodir. Međutim slaba se pozornost posvećuje svojstvima te hrane. Te nove vrste voća i povrća često nisu žarkih boja, a ni punoća okusa nije kao u njihovih predhodnika, što upućuje na manji sadržaj fitokemijskih tvari. Isto tako na razinu mineralnih tvari u namirnicama utječe vrsta tla na kojem se usjevi uzgajaju, ali mineralne tvari se rijetko dodaju gnojivima koja se rabe u intenzivnom uzgoju.

Pažljivim osluškivanjem našeg tijela i sami možemo pratiti signale koji nastaju zbog neadekvatne prehrane, stila života ili određenih zdravstvenih tegoba.Signali se očituju slabljenjem imuniteta, kroničnim umorom, učestalim infekcijama, anemijom, lošom kvalitetom kose, kože i noktiju, smanjenim apetitom, grčevima mišića, slabosti, potištenosti, nesanicom, sporim cijeljenjem rana i cijelim nizom drugih-kliničkih i subkliničkih simptoma.

Isto tako, pojedine skupine ljudi imaju veći rizik od nedovoljnog unosa hranjivih tvari. Žene su tijekom cijelog životnog vijeka sklonije nedostatku vitamina i mineralnh tvari jer je u njih ukupni unos hrane manji iako se njihove potrebe za navedenim tvarima ne razlikuju bitno u odnosu na potrebe muškaraca koji su u manjem riziku. Dodajmo da se preporučeni dnevni unos hranjivih tvari temelji na rezultatima istraživanja na zdravoj populaciji ispitanika te da se u većini slučajeva moraju korigirati u bolesnim stanjima.

Forever Living Products nastoji globalno unaprijediti kvalitetu života, kako bi se članovima omogućilo da čine više, da se osjećaju bolje i žive duže. Stalnom potragom za prirodnim sastojcima skrivenim u prirodi  omogućavamo svojim klijentima da se osjećaju bolje i žive duže.

Raznoliku paletu dodataka prehrani pogledajte na donjem linku.

Andrea Culi Forever

Kako naručiti?

 

Kontaktirajte nas na +38598809094

ili na      https://www.facebook.com/Forever-Andrea-104849487957025

Ako imate dodatnih pitanja ili trebate pomoć oko odabira  proizvoda  kontaktirajte nas.

Ako mislite da je članak koristan, podjelite ga na društvenim mrežama.

Hvala!

 

Napomena: 
Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products. Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju. Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.