VAŽNOST DETOKSIKACIJE ORGANIZMA

Pojam detox ili detoksikacija organizma se odnosi na čišćenje organizma od štetnih tvari, tj. toksina kojima smo izloženi svakodnevno putem vode, hrane, zraka, okoliša, sredstava za čišćenje, lijekova, dima cigarete, kozmetike koju koristimo… Toksini u organizmu mogu uzrokovati mnogo zdravstvenih tegoba od kojih se najčešće javljaju umor i pospanost. Kasnije se mogu javiti i veći problemi kao što su depresija, prerano starenje te slaba otpornost na razne infekcije.

 

 

Kada napraviti detox organizma?

Detox organizma je svakim danom sve popularniji među širom populacijom, a posebno nakon  blagdana te obilnog unosa masne i slatke hrane visoke kalorijske vrijednosti. Osim nakon blagdana detoksikaciju je poželjno napraviti nekoliko puta godišnje zbog sve veće konzumacije rafiniranih namirnica te industrijski prerađene hrane. Preporuka stručnjaka je da se u periodu od jedne godine naprave 2-3 detoksikacije u trajanju 3-9 dana.

Detoksikacija se posebno preporučuje kod raznih zdravstvenih tegoba od kojih bi posebno izdvojili prekomjernu tjelesnu masu, probavne tegobe, kožne probleme, alergije, autoimune bolesti, bolesti zglobova, tumorska oboljenja te kod lošeg raspoloženja i kroničnog umora. Kod prethodno navedenih, a i kod drugih zdravstvenih tegoba prije detoksikacije se treba posavjetovati s nutricionistom ili liječnikom.

Prednosti detoksikacije!

Detoksikacija ima brojne prednosti. Primjerice, podmlađuje, osvježava i opušta kožu, opušta probavni sustav, uklanja toksine iz jetre, pomaže kod nepravilnosti cirkulacije te ubrzava krvotok i metabolizam. Isto tako, pokazalo se da detoksikacija smanjuje rizik od infekcije tako da pomaže mokraćnom sustavu. Ovaj tretman djeluje i na mentalno zdravlje – može vas osloboditi stresa i pomoći vam da se i fizički i psihički osjećate bolje.

Kako napraviti detoksikaciju organizma?

Planovi detoksikacije najčešće uključuju specijalnu dijetalnu prehranu, biljke i dodatke prehrani, hidroterapiju te razne vježbe.

Detoksikacija prije svega čisti našu jetru koja služi kao spužva u našem organizmu-reciklira i izbacuje loše tvari iz organizma. Uz čišćenje masnoće iz jetre te njeno regeneriranje, omogućavamo žuči da vrati svoju funkciju u prvobitno stanje i izbaci moguće kamence.

Tijekom detoksikacije je preporučljivo jesti jednostavno pripremljenu hranu:

  • sirovo voće i povrće,
  • sokove od svježeg voća i povrća,
  • povrtne juhe,
  • povrće kuhano na pari ili pirjano na vrlo malo nerafiniranog ulja,
  • salate začinjene s limunovim sokom i maslinovim uljem te začinskim travama.

 

Ukoliko trebate pomoć i savjete kontaktirajte nas na  +38598809094

ili na      https://www.facebook.com/andreaculiforever

Ako imate dodatnih pitanja ili trebate pomoć oko odabira  proizvoda  kontaktirajte nas.

Ako mislite da je članak koristan, podijelite ga na društvenim mrežama.

Hvala!

Detoksikacija organizma

 

Napomena: 
Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products. Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju. Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.