Muči li vas alergija?

 

Alergija počinje izloženošću alergenu preko dišnog sustava, probavnog sustava ili kože, nakon čega se pokreće serija događaja koji kreiraju alergijsku reakciju. Čak i ako ste udahnuli neki alergen puno puta prije i niste imali teškoća, u jednom trenutku iz nekog razloga tijelo ga počinje prepoznavati kao uljeza, “proučava” ga i priprema se da prilikom sljedeće izloženosti proizvede specifična antitijela (tipa IgE), posebno kreirana za njegovo otkrivanje.

Nakon sljedeće izloženosti vaš imunosni sustav kreće u akciju, a antitijela to prepoznaju i vežu na sebe alergen. Potom se vežu na mastocite koje nalazimo u tkivu dišnog sustava, crijeva i drugim mjestima u tijelu, nakon čega se iz mastocita u krv oslobađaju određene kemijske supstancije, prije svega histamin, koji je odgovoran za većinu simptoma alergijske reakcije.

Bitna je i duljina izloženosti alergenu. Primjerice, ako ste alergični na jagode, možda jedna ili dvije neće izazvati reakcije. No, ako pojedete tri ili četiri, moguće je da odjednom izbije urtikarija. Kod alergičnih osoba, dakle, postoji prag tolerancije, to jest s određenom dozom izloženosti tijelo se može nositi, ali u jednom trenutku posustaje i imunosni sustav je potaknut na napad.

Ako ste alergični, možete za to okriviti alergene (pelud u zraku, prijateljevu mačku i sl.). No, većina alergena je sama po sebi bezopasna. Ono što izaziva alergijsku reakciju je naš imunosni sustav, koji inače neškodljive tvari prepoznaje kao ozbiljnu prijetnju i stoga ih napada. Dakle, simptomi alergijske reakcije rezultat su pogrešno prepoznatog “napada” na tijelo.
Specifični alergen često nije moguće identificirati, osim ako niste slične reakcije imali u prošlosti. Kako god, poznavanje alergena i njihove povezanosti omogućuje nam da ih izbjegavamo, što je i jedna od prvih smjernica antialergijske terapije. Ako odstranimo uzrok, uz suvremenu terapiju, alergije su izlječive. Uz to, nije naodmet jačati obrambeni sustav i izbjegavati sve ono što općenito slabi naš imunitet.

 

Kako ojačati imunitet

 

FOREVER IMMUBLEND  tablete, dodatak prehrani s laktoferinom, maitake i shitake gljivama, nom C, D i cinkom

Forever ImmuBlendFOREVER ALOE VERA GEL99,7 % Aloe Vera Gel, bez konzervansa

Sadrži vitamin C koji doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava, te smanjenju umora i iscrpljenosti

Forever Aloe Vera gel

FOREVER ABSORBENT-C za jačanje obrambenih sposobnosti organizma

Forever Absorbent – C

Kako naručiti?

 

Kontaktirajte nas na +38598809094

ili na      https://www.facebook.com/Forever-Andrea-104849487957025

Ako imate dodatnih pitanja ili trebate pomoć oko odabira  proizvoda  kontaktirajte nas.

Ako mislite da je članak koristan, podjelite ga na društvenim mrežama.

Hvala!

 

Napomena: 
Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products. Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju. Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.