lycium barbarum ili goji bobice

 

Lycium barbarum ili poznatije kao Goji bobice se u narodu još nazivaju vučje bobice. To je grmolika biljka koja naraste od 1-3 metara. Plod je narančasto-crvene boje, duguljastog oblika. Tradicionalno se koristi više od 5000 godina, a originalno podneblje iz kojeg potječe je pokrajina NinXia (centralna Kina).

Od biljke goji koristi se plod, iako se u tradicionalnoj kineskoj medicini koristi i kora korijena, list i sjemenke. U tradicionalnoj primjeni plod se koristi kod hipertenzije, dijabetesa, promjene vida, krvarenja, kašlja, astme i tuberkuloze. Za te namjene još uvijek ne postoji dovoljno znanstvenih dokaza. Kora korijena koja je gorkog okusa i antibakterijskog djelovanja u tradicionalnoj medicini se koristila za liječenje kašlja i povišene tjelesne temperature.

Plod biljke goji bogat je monosaharidima, polisaharidima, karotenoidima (beta-karoten, zeaksantin, lutein), vitaminima (vitamin C, B6, B12) i mineralima (bakar, kalij, željezo, mangan, selen, kalcij). Plod je dobar izvor esencijalnih masnih kiselina što nije uobičajeno za plod voća.

Plod biljke ima antioksidativno i protuupalno djelovanje. Koristi se i kod makularne degeneracije oka koja je povezana sa starošću.

Sok ploda je dobra zaštita od slobodnih radikala. Možemo reći da je on snažni fitoterapeutski potencijal sa širokim rasponom djelovanja. Zbog svog bogatog sastava, smatra se najboljom hranom za revitalizaciju organizma:

  • jača imunološki sustav,
  • poboljšava cirkulaciju,
  • štiti jetra i bubrege.

Zanimljivost je da bobice biljke goji često nazivaju ”sretne bobice” jer njihovom duljom konzumacijom čovjek se bolje osjeća, podiže energiju i izdžljivost. Koristi se kod dijabetesa, visokog krvnog tlaka, groznice, malarije, problema s cirkulacijom, kod erektilne disfunkcije, vrtoglavice, zujanja u ušima.

FOREVER LYCIUM PLUS  –  348,56 knForever Lycium Plus

Napomena:  Čuvati od dohvata male djece.

Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

Upozorenje: Ne preporučuje se uzimanje duže od 4 tjedna u kontinuitetu.

Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom.

Ne preporučuje se osobama s poremećajem kardiovaskularnog sustava, trudnicama i dojiljama.

Ne koristiti ako je zaštitna folija ispod čepa oštećena ili nedostaje.

Kako naručiti?

 

Kontaktirajte nas na +38598809094

ili na    https://www.facebook.com/andreaculiforever

Ako imate dodatnih pitanja ili trebate pomoć oko odabira  proizvoda  kontaktirajte nas.

Ako mislite da je članak koristan, podjelite ga na društvenim mrežama.

Hvala!

 

 

Napomena: 
Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products. Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju. Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.