Kako ublažiti simptome menopauze?

Kad žena trajno prestane imati menstruaciju, dosegla je životnu fazu koja se zove menopauza. Ova faza u životu žene označava kraj njezine mogućnosti rađanja i razdoblje hormonalne promjene. Smatra se da je razdoblje menopauze nastupilo kada tijekom godine dana nema nijedne menstruacije.

Prijelazna faza prije menopauze naziva se perimenopauzom. Tijekom tog prijelaznog vremena, opskrba zrelih jajašaca u jajnicima žene smanjuje se i ovulacija postaje neredovita. Istodobno se smanjuje proizvodnja estrogena i progesterona. Upravo veliki pad razine estrogena uzrokuje većinu simptoma menopauze, a između ostalog to utječe i na izgled jer se stanjuje kosa i bore postaju izraženije, a grudi opuštenije.

Koji su simptomi menopauze?
  • Valunge ili iznenadne nalete vrućine – to je najčešći simptom menopauze koji pogađa 75 % žena. Valunzi obično započinju prije posljednje menstruacije. Kod 80 posto žena valunzi traju oko dvije godine. Mali postotak žena ima valunge dulje od dvije godine. Čini se da su ovi bljeskovi izravno povezani sa smanjenjem razine estrogena. Valunzi variraju u učestalosti i intenzitetu kod svake žene. Osim povećanja temperature kože, valunzi mogu uzrokovati porast broja otkucaja srca. To uzrokuje iznenadno znojenje jer tijelo pokušava smanjiti temperaturu. Ovaj simptom može biti popraćen palpitacijama srca (klinički simptom koji označava kratkotrajan osjećaj nepravilnog rada srca) i vrtoglavicom. Često je i noćno znojenje uslijed kojeg se žena budi znojna u tolikoj mjeri da mora promijeniti spavaćicu i posteljinu.
  • Atrofiju vagine – je isušivanje i stanjivanje tkiva oko vagine i mokraćnog mjehura, odnosno uretre. To može dovesti do boli tijekom spolnih odnosa, kao i do vaginitisa, cistitisa i infekcija mokraćnog sustava.
  • Opuštanje mišića zdjelice –  može dovesti do urinarne inkontinencije, a također povećava rizik od spuštanja maternice i mjehura u vaginu.
  • Srčane smetnje – kao simptomi menopauze mogu se javiti povremena vrtoglavica, drhtanje, probadanje, trnci i / ili pojačana osjetljivost, srčana palpitacija te ubrzani srčani ritam.
  • Stanjivanje kose i rast dlaka – promjena hormona može uzrokovati porast dlaka na licu ili stanjivanje lasi na vlasištu.
  • Mentalno zdravlje – psihološki i emocionalni simptomi umora, razdražljivosti, nesanice i nervoze mogu biti povezani s nedostatkom estrogena, ali i stresom zbog nastale promijene i njezinih posljedica.

Kako bi simptomi menopauze bili što manjeg intenziteta potrebno je dati tijelu ono što mu nedostaje, a to su vitamini i minerali. Naravno da bi većinu važnih nutrijenata bilo poželjno unijeti kroz uravnoteženu i zdravu prehranu, ali kako to nije uvijek moguće dobro je odabrati provjerene dodatke prehrani koji će zadovoljiti potrebne za ključnim vitaminima i mineralima koji su tijelu potrebni u menopauzi. Jedan od takvih je Forever Multi- Maca i Vitolize Women.

Maca – je poznata kao adaptogena biljka, što znači da uravnotežuje reakciju tijela na suočavanje sa svim različitim vrstama stresa. Pomažu pojedincima da se lakše nose s umorom, tjeskobom, stresom, depresijom i problemima sa spavanjem. Maca je također nevjerojatno bogata aminokiselinama, fitonutrijentima, masnim kiselinama, vitaminima i mineralima. Smatra se da pobuđuje libido kod žena u menopauzi te da je potpuno sigurna za upotrebu.

FOREVER MULTI – MACA Uzimaju se dvije tablete na dan, s vodom, nakon obroka.

Cijena 277,98 kn Forever Multi-Maca

VIT♀LIZE za poboljšavanje općeg stanja ženskog organizma

Prirodna mješavina antioksidansima bogata voća, ljekovita bilja, vitamina i minerala u ovom je proizvodu posebno dizajnirana za ženine potrebe. Sadrži sušenu jabuku u prahu, pasifloru (krunicu) i bobice šisandre. Svaki od tih sastojaka stoljećima se upotrebljava za uravnoteženje ženskih hormona, podršku urinarnog trakta i promociju sveukupne dobrobiti.

Cijena 289,25 kn Forever Vitolize Woman

Kako naručiti?

 

Kontaktirajte nas na +38598809094

ili na      https://www.facebook.com/Forever-Andrea-104849487957025

Ako imate dodatnih pitanja ili trebate pomoć oko odabira  proizvoda  kontaktirajte nas.

Ako mislite da je članak koristan, podjelite ga na društvenim mrežama.

Hvala!

 

Napomena: 
Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products. Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju. Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.