Jojoba

Aloe Jojoba ShampooAloe Jojoba Conditioning Rinse

Još Indijanci su raspolagali znanjem o tome koliko je ulje jojobe zdravo za kožu i kosu. Od plodova biljke pravili su ulje kojim su dezinficirali i liječili rane. Također su ga koristili kao losion za kožu i kosu kako bi ih zaštitio od dehidracije uzrokovane suncem i pustinjskom klimom. Perut i opadanje kose u to vrijeme nisu bili poznati. S obzirom na svijetložutu boju ulja jojobe, Indijanci su je nazivali “tekućim zlatom”. Američki naučnici, koji su detaljnije počeli ispitivati jojobu tek tridesetih godina prošlog stoljeća, zaključili su da jojoba u sebi sadrži veoma važne ljekovite sastojke koji su neophodni za zdravu kožu i kosu. Danas se jojoba uzgaja na mnogim plantažama širom svijeta.

Jojobino ulje se dobija iz smrskanih sjemenki. Sastoji se uglavnom od zasićenih masnih kiselina i alkohola. Naučnici tvrde da ova masna tekućina i nije pravo ulje, već vosak, zahvaljujući čijem kemijskom sastavu, ne postoji mogućnost da užegne. Jojobino ulje sadrži mnoge važne hranjive materije, kao što su vitamin E, B kompleks vitamine, te mineralne silikone, krom, bakar i cink. Isto tako, sadrži znatnu količinu joda od kojeg jojoba vjerovatno poprima svoja antibakterijska i antigljivična svojstva. Kemijski sastav jojobe je sličan prirodnom sebumu kože, pa se lako upija i rijetko uzrokuje alergijske reakcije.

S čistim, hladno prešanim uljem jojobe mogu se napraviti mnoge maske za lice, ulja za masažu i kupanje, a može se pripremiti i gel za tuširanje. Nekoliko kapi ulja dodatog šamponu učiniće vašu kosu mekom i sjajnom, a istovremeno će je osloboditi od peruti. Dodatno, jojoba čisti kosu od raznih preparata koji se na njoj nakupljaju, jača korijen kose i podstiče njen rast.

Upravo iz ovih razloga Forever Living je napravio nepobjediv spoj Aloe i Jojobe te ih dodao u šampon i regenerator za kosu. O Aloi smo već jako puno pisali ( ako ste propustili posjetite stranicu i malo pogledajte ima zanimljivih članaka. Klik na https://andreaculiforever.com/ ) pa nije uopće neobično zašto je ova kombinacija biljaka toliko moćna u borbi za lijepu i zdravu kosu i tjeme.

ALOE-JOJOBA SHAMPOO 178,24 kn

ALOE JOJOBA CONDITIONING RINSE 164,74 kn

Kako naručiti?

 

Kontaktirajte nas na +38598809094

ili na    https://www.facebook.com/andreaculiforever

Ako imate dodatnih pitanja ili trebate pomoć oko odabira  proizvoda  kontaktirajte nas.

Ako mislite da je članak koristan, podjelite ga na društvenim mrežama.

Hvala!

 

 

Napomena: 
Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products. Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju. Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.