Djeca i vitamini

Zdrava prehrana pod kojom podrazumijevamo redovite obroke načinjene od raznovrsnih namirnica i dovoljan unos pitke vode neobično je važna u dječjoj dobi i u dobi odrastanja.

Vitamini i minerali omogućavaju tijekom života odvijanje brojnih funkcija u tijelu te su preduvijet zdravlja svakog pojedinca. Neophodni su za život, ali u vrlo malim količinama, zato se još nazivaju i mikronutrijenti. Nisu izvor energije kao glavne hranjive tvari, ali su pokretač mnogih životnih biokemijskih procesa.

U velikoj većini organizam ih ne može sam stvoriti (osim male količine vitamina D i K), već se moraju unijeti izvana, hranom. Kako bi njihova količina bila zadovoljavajuća, najvažnije je pravilno se hraniti, tj. voditi se principom što raznovrsnije prehrane.

Međutim, uglavnom je ta raznovrsna i zdrava hrana koja je bogata vitaminima i mineralima djeci vrlo odbojna izgledom i okusom. Djeca često odbijaju namirnice koje ne vole (voće, povrće), dok bi neograničeno jeli i pili druge poput slatkiša, slanih grickalica, gaziranih sokova s kofeinom i fosfatima i sličnog, pa je tako prirodan unos važnih nutrijenata upitan.

Nema roditelja, bake ili djeda koji se nije zabrinuo za zdravlje djeteta ili unučeta, koji nije pokušao na razno-razne načine privoljeti mališane na jelo, koji nije pokušao djetetu u pubertetu objasniti važnost zdrave prehrane.

Zdrava prehrana pod kojom podrazumijevamo redovite obroke načinjene od raznovrsnih namirnica i dovoljan unos pitke vode neobično je važna za svakog čovjeka, a pogotovo u dječjoj dobi i u dobi odrastanja, kad je zbog brzog rasta tijelu potreban „građevni i energetski materijal“. Pod tim podrazumijevamo redovit unos bjelančevina, ugljikohidrata, masti, vitamina i minerala u dostatnim količinama. Obroci koji sadrže cjelovite žitarice, voće, povrće, mlijeko, nemasno meso i ribu osiguravaju neophodne sastojke za odvijanje normalnih tjelesnih aktivnosti.

Ako je prehrana jednolična i neredovita, može doći do metaboličkih promjena koje ometaju tjelesne funkcije poput poremećaja vida, usporenog stvaranja krvnih stanica (anemija, teškoće u zgrušavanju krvi), usporenog rasta, pada obrambenog sustava i sklonosti prehladama, infekcijama i drugom.

S tri obroka voća i povrća te dva mliječna obroka, djeca bi mogla namiriti dnevne potrebe za vitaminima i mineralima.

Međutim, postoje situacije kada dijete odbija obrok ili neke namirnice, jer ih ne voli, u vrućici je, ili je alergično na neke sastojke, vegetarijanac je ili je pak izloženo sportskom naporu kada hrana nije dostatan izvor tih vitalno važnih sastojaka.

U tom slučaju preporučuje se nadopuna vitamina i minerala.

Svakodnevno pružite djeci sve potrebne hranjive tvari u multivitaminima za žvakanje Forever Kids. Ovi zabavni i ukusni multivitamini u obliku životinjica pružaju i odraslima i djeci starijoj od dvije godine potrebne vitamine, minerale, željezo i fitonutrijente.

 

FOREVER KIDS MULTIVITAMIN 120 tableta za žvakanje

Cijena 114,83 kn                                                                                  Forever Kids

Kako naručiti?

 

Kontaktirajte nas na +38598809094

ili na      https://www.facebook.com/Forever-Andrea-104849487957025

Ako imate dodatnih pitanja ili trebate pomoć oko odabira  proizvoda  kontaktirajte nas.

Ako mislite da je članak koristan, podjelite ga na društvenim mrežama.

Hvala!

 

 

 

Napomena: 
Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products. Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju. Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.