Aloe vera ubrzava zacjeljivanje rana i opeklina

Odavno je poznato da se Aloe Vera koristi kao lijek za rane, a posebno opekotine. Istraživanja pokazuju da je učinkovita za tretman opeklina prvog i drugog stepena, a u SAD-u je odobrena za ove tretmane još 1959. godine.

Četiri različite eksperimentalne studije su utvrdile da Aloe vera može skratiti vrijeme ozdravljenja od opeklina za oko 9 dana u odnosu na konvencionalne lijekove.

Aloe vera sadrži aktivne sastojke koji mogu umanjiti bol i upalu, te koji potiču rast i obnavljanje kože. Također je učinkovita i kao hidratantno sredstvo. Ovu biljku je najbolje koristiti za tretiranje manjih opeklina i iritacija kože. Zvanična nauka ne preporučuje tretiranje otvorenih rana.

 

Napomena: 
Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products. Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju. Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.